Banker i Sverige

Hitta den bank som matchar dina behov!


Handelsbanken | Danske Bank | Swedbank | SEB

Lån utan UC

På bankindex kan du jämföra och hitta ett lån utan UC som passar dig. Vi listar flera långivare och låneförmedlare som inte gör sin kreditupplysningen hos UC (upplysningscentralen) utan valt att göra kreditkontrollen hos ett annat kreditupplysningsföretag. Det gör det möjligt att låna pengar utan att din kreditvärdighet påverkas negativt samt att det inte syns i UCs register.

Flera utav långivarna erbjuder även sms lån utan UC med betalningsanmärkning. Anmärkningen måste dock vara minst 6 månader gammal för att kunna ansöka med en betalningsanmärkning hos kronofogden. Vi går igenom olika vägar att gå för att låna pengar utan UC samt vilka grundkrav som ställs för att kunna ansöka.

Vad betyder lån utan UC kontroll?

Att låna utan UC betyder att långivare inte gör en kreditupplysning hos UC utan istället vänder sig till ett alternativt kreditupplysningsföretag. Andra vanliga kreditupplysningsföretag långivare vänder sig till för att göra en kreditupplysning är Bisnode, Creditsafe, Soliditet, Syna & Decidas. Varje gång du ansöker om ett lån, kredit, ,kreditkort, abonnemang eller köper saker med avbetalning tas det en kreditupplysning på dig av de företag du handlat av eller av den långivare du ansökt om ett lån hos. Information som syns om dig på kreditupplysningen är till exempel:

 • Inkomst
 • Boendeform
 • Civilstånd
 • Lån & krediter
 • Betalningsanmärkningar
 • Antal förfrågningar de senaste året
 • UC score

När du ansöker om ett lån utan UC syns inte det vid ett senare tillfälle på en kreditupplysning från UC. Det innebär att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas vilket kan vara bra om du har planer på att ta ett större blancolån i framtiden och vill behålla en hög kreditvärdighet. Det finns ett antal blancolån utan UC men främst är det snabblån och smslån som väljer andra kreditupplysningsföretag än upplysningscentralen. Därav går det inte att låna lika höga belopp hos långivare utan UC.

Har du en anmärkning finns långivare som godkänner betalningsanmärkningar och inte tar UC. Flera långivare erbjuder direkt utbetalning vilket innebär att lånet betalas ut så fort låneansökan blivit godkänd. Även på kvällar, helger och röda dagar.

Det finns även flera långivare som erbjuder företagslån utan UC där kreditupplysningen istället sker hos Bisnode eller Creditsafe.

Grundkrav för att kunna låna pengar utan UC

Alla långivare ställer grundkrav som den ansökande måste uppfylla för att få kunna ansöka. Grundkraven hos långivare som erbjuder snabblån utan UC är hyffsat snarlika. Det finns viss skillnad i krav på ålder, inkomst och om långivaren accepterar betalningsanmärkningar eller inte. Att en kreditupplysning sker är också ett krav. Bara att det inte görs hos UC. Så det finns inga lån utan kreditupplysning flashback helt och hållet.

Creditsafe och Bisnode är de två vanligaste upplysningsföretagen som långivare vänder sig till när det inte tar UC. Nedanför kan du se de allra grundligaste kraven för att få ansöka till alla lån utan UC.

 • Minst 18 år gammal.
 • Deklarerad inkomst.
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Inga skulder hos kronofogden.
 • Ingen betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna.

Uppfyller du alla krav kan du ansöka hos flera långivare utan UC här på sidan. Har du skulder hos kronofogden går det dessvärre inte att låna pengar hos någon långivare utan UC.

Sms lån, snabblån och mikrolån utan UC

När man talar om lån utan UC är det oftast sms lån, snabblån och mikrolån det handlar om, som alla egentligen betyder samma sak. Alla smslån och snabblån utan UC är lån utan säkerhet som ofta har hög ränta. Denna typ av lån benämns ofta som högkostnadskrediter. En högkostnadskredit innebär att lånet har mer än 30 % i ränta. Maxräntan ett lån får ha enligt i Sverige är 40 % som är Riksbankens referensränta.

Förut kunde löptiden (återbetalningsperioden) vara 30 dagar på flera mikrolån utan UC men idag finns det långivare där du kan välja att delbetala ditt lån upp till 12 månader.

Trots höga räntor jämfört med ett privatlån är sms lån utan UC ett populärt val bland flera konsumenter. Anledningen till det är den enkla ansökningsprocessen och direkt utbetalningen flera långivare erbjuder. Många väljer även att låna pengar utan UC för att det inte ska påverka ens kreditvärdighet. Exempel på långivare med lån utan UC pengar samma dag är:

 • Ferratum
 • Monetti
 • Daypay
 • Smspengar
 • Loanstep
 • Frogtail
 • Lumify
 • Mobillån
 • Northmill bank

Skillnaden mellan ett lån utan UC och ett vanligt lån är vart långivaren gör kreditupplysningen. Beloppet som går att låna är lägre hos långivare utan UC (max 50 000 kr). I och med att det är mest smslån och snabblån som inte använder UC kan räntan också vara högre än normalt.

Har du flera små lån och krediter kan du betala väldigt hög ränta.  I ett sånt läge kan det vara bra att ansöka om ett större lån utan säkerhet hos en för att få ner din kostnad. Här kan du läsa mer om att jämföra och byta online för att få ner din månadskostnad.

Vad är maxbeloppet för ett lån utan UC?

Idag går det att låna max 50 000 kr hos långivare utan UC kontroll. Behöver du låna större belopp måste du ansöka hos en långivare som tar UC. Hos långivarna Northmill bank och Lumify kan du låna 50 000 utan UC. Långivaren Ferratum erbjuder privatpersoner lån upp till 45 000 kr utan UC. Maxbeloppet som går att låna är märkbart lägre i jämförelse med ett lån hos en bank.

Hur länge sparas en UC kreditupplysning?

En kreditupplysning som tas i samband med att du ansöker om ett lån hos en långivare med UC registreras och sparas under 1 år. Så gör du en låneansökan är den synlig för alla banker och företag som tar en kreditupplysning på dig under 1 år. Många förfrågningar kan göra så att ditt kreditbetyg blir sämre. Därav är det många som väljer att låna pengar av en långivare utan UC. Framförallt när det gäller mindre lån som betalas av snabbt.

Lån utan UC med många förfrågningar

Har man redan flera förfrågningar om lån på sin kreditupplysning väcker det flera varningsklockor hos banker och långivare. Det är indikation på att man är väldigt benägen att låna pengar men det behöver inte alltid vara så. Det kan vara så att man ansöker om ett för högt belopp eller till fel typ av lån. Har man dessutom flera förfrågningar på sin UC kreditupplysning kan det med andra ord vara svårt att få låneansökan beviljad med många förfrågningar.

Det finns dock lån utan UC med många förfrågningar där långivare valt att göra kreditkontrollen hos ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Dina förfrågningar hos UC syns inte då långivaren använder ett annat upplysningsföretag. Flera av långivarna accepterar dessutom betalningsanmärkningar på den ansökande.